Stránky

Přepadové komando - Štěpánek Vladislav

Přepadové komando - Štěpánek Vladislav


RPR

Kriminální příběhy.

Autor Vladislav Štěpánek.
Obálka, ilustrace a grafická úprava Jiří Svoboda.


Přepadové komando
Klíč v zámku
Facka ze včelího vosku
Pachatel je rudolící
Té noci lásce propadnout
Profesionálové
Na lince Praha-Mnichov
Zákaz startu
Slepá ulička
Cizí příslušník
Řetěz
Hořící klec
Ukafován
Postrach žen
Přiznání pod plameny
Dámský podpatek
Noční kontrola
Čerstvé šlépěje
Zločin na ubytovně
Vstupenka do muzea

Ukázka:

   Přepadové komando se tím odradit nedalo. V plynových maskách vyskočí z embéčka mladší Špaček a na levé straně Melín, který se tím několika skoky ocitá u dvířek řidiče, trhnutím je otvírá a s namířenou pistolí řidiči přikazuje: "Dej ruce za hlavu! A žádný voloviny. Nebo tě bouchnu!" Vytáhne klíčky od zapalování a hodí je pod vůz.
   I na druhé straně se současně otvírají dvířka a zní ostrý kordířův povel: "Vylez! Rychle!" Aby slovům dodal váhu, vystřelil z bubínkového revolveru, stranou do trávníku. "Dveře otevřít"!
   Brejnátovi se hrozně roztřásly ruce, ne a ne zasunout klíč do zámku. Kordíř se k němu naklonil, trochu nadzvedl plynovou masku a zašeptal: "Neblbni, Mlsoune, neblbni a dělej!"
  Konečně! Mladší Špaček okamžitě začal přehazovat poštovní pytle do embéčka. Kordíř zahnal Jindru Brejnáta zpátky do vozu a rozhlédl se. Na balkóny už vylezlo pár lidí, několik jich stojí vpředu na zastávce trolejbusu, ale nikdo se neodvažuje přiblížit. Ještě blíž, tamhle ve stínu budovy, stojí nějaký kluk, ani se nehne, teď se otáčí zády. Má strach. 
   Kordíř se rozhodl, že pomůže Lojzovi s poštovními pytli, aby akci urychlil. Když jsou u konce, s překvapením hledí na Jindru Brejnáta, který vylezl z kabinky poštovního vozu, ačkoliv měl v ní sedět. Výhružně na něj zamával pistolí.
   Vzápětí vystřelil. Byl to signál pro Melína, který držel v šachu řidiče a dozadu neviděl, jsme hotovi, připrav se naskočit.